Оспособљавање професионалних војника у Речној флотили

Четвртак, 22.12.2022 | Обука
На бродовима Речне флотиле у току је обука за допунске дужности професионалних војника који су у претходном периоду примљени у ову јединицу.

Обуку, која се реализује на Дунаву код Новог Сада, пролазе војници навигацијске, противминске и специјалности бродске артиљерије како би били оспособљени да, осим основне, ефикасно обављају и друге дужности у оквиру бродских борбених станица.

У складу са својим специјалностима, војници се оспособљавају за употребу бродских навигацијско-информационих система, комуникацију у здруженом пловљењу, опслуживање механичких и акустичних миноловки, те руковање бродским противавионским топовима. У првој фази обука се реализује на сидришту, да би се у другој фази, у пловидби и на програмским гађањима, заокружио целокупан процес оспособљавања војника за нове дужности.

Додатним оспособљавањем професионалних војника, које се у Речној флотили редовно спроводи, обезбеђује се обученост припадника јединице за различите задатке у оквиру бродских посада, чиме се унапређује отпорност, жилавост и укупна борбена готовост за извршавање задатака у операцијама у захвату пловних путева.

Повезане вести