Тактичка обука органа за цивилно-војну сарадњу

Петак, 9.10.2020 | Обука
У организацији Одељења за цивилно-војну сарадњу (Ј-9) Генералштаба Војске Србије, у бази „Југ“ и на полигону „Боровац“ реализована је тактичка обука органа за цивилно-војну сарадњу.
 
Током двонедељне обуке, полазници су оспособљени за извршавање задатака из делокруга рада јединице за цивилно-војну сарадњу и обављање послова цивилно-војне сарадње у мировним операцијама.

Официри и подофицири на усавршавању су се у тероријском делу обуке упознали са основама цивилно-војне сарадње код нас и у свету, надлежностима међународних владиних и невладиних организација које пружају помоћ угроженом становништву и искуствима официра Војске Србије за цивилно-војну сарадњу из мировних операција.

Посебне вештине усавршавали су на полигону „Боровац“, где су примењујући прописане процедуре практично решавали бројне тактичке супозиције у сарадњи са Црвеним крстом Србије и Комесаријатом за избеглице и миграције и били у прилици да сагледају специфичности рада ових организација, значај познавања и поштовања културолошких различитости и ефекте вођења разговора у конкретним ситуацијама.

Припадници Војске Србије који су завршили курс обучени су за реализацију задатака из области цивилно-војне сарадње, а стечена знања ће примењивати у току обављања дужности органа за цивилно-војну сарадњу у Војсци Србије и приликом ангажовања у мировним операцијама.

Повезане вести