Бригадни генерал Мирослав Талијан примио дужност команданта Специјалне бригаде

Четвртак, 11.10.2018 | Из јединица

Свечаност поводом примопредаје дужности команданта Специјалне бригаде одржана је данас у касарни „Растко Немањић“ у Панчеву.

Досадашњи командант Специјалне бригаде бригадни генерал Зоран Величковић који одлази у заслужену пензију предао је дужност бригадном генералу Мирославу Талијану. 

Свечаној примопредаји дужности су присуствовали командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, градоначелник Ниша Дарко Булатовић, заменик градоначелника Панчева Предраг Жиковић, команданти бригада и самосталних батаљона Копнене војске, бивши команданти јединица, представници Војске Србије и Министарства одбране и бројни пријатељи бригаде.

У свом обраћању присутнима, генерал Симовић је рекао да је дужност команданта Специјалне бригаде часна и одговорна и да је генерал Величковић у претходне четири године са припадницима бригаде одговорио изазовима који су пред јединицу постављени. Садашњем команданту Специјалне бригаде бригадном генералу Мирославу Талијану, пожелео је пуно среће на новој дужности.

Бригадни генерал Мирослав Талијан прошао је све командирске и командантске дужности у 72. Специјалној бригади од командира вода до команданта батаљона за противтерористичка дејства. Био је командант Одреда Војне полиције посебне намене „Кобре“. Након тога прелази на Војну академију где се бавио предавачким пословима и научним радом. Докторат ратне вештине завршио је 2008. године. Обављао је дужност начелника Школе националне одбране, а од фебруара 2018. године, био је на дужности начелника Војне академије.

Повезане вести