Пријем учесника Међународних војних игра

Понедељак, 6.9.2021 | Активности НГШ
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић примио је данас припаднике Војске Србије који су на овогодишњим Међународним војним играма учествовали у дисциплинама „Чувар реда“ и „Војни рели“ и остварили запажене резултате у екипном и појединачном пласману. 

Уз честитке за одличан наступ на престижном међународном такмичењу, генерал Мојсиловић је истакао да су припадници Војске Србије својим пожртвовањем, трудом и показаним способностима оправдали указано им поверење и на најбољи начин представили Републику Србију.

Начелник Генералштаба је нагласио да су изванредни резултати на Међународним војним играма показали да припадници Војске Србије по својим способностима стоје раме уз раме са припадницима најјачих оружаних снага у свету, што сведочи о квалитету обуке која се континуиирано спроводи у јединицама Војске Србије и темељно реализованим припремама на полигонима у нашој земљи. 

У дисциплини „Чувар реда“, чији је домаћин ове године била Република Србија, екипа Војске Србије је освојила златну медаљу у конкуренцији тимова војне полиције из Русије, Казахстана, Ирана, Кипра и Катара. 

Војни возачи су у дисциплини „Војни рели“, у конкуренцији  екипа oружаних снага Израела, Монголије, Кине, Белорусије, Узбекистана и Русије, освојили седам медаља — бронзу у екипној трци, сребро и бронзу у трци са бојевим гађањем, као и једну сребрну и три бронзане медаље у индивидуалним тркама.

Припадници Војске Србије су се на Међународним војним играма, одржаним од 23. августа до 4. септембра на територији Руске Федерације и 10 земаља суорганизатора, надметали и у дисциплинама „Тенковски биатлон“, „Снајперска граница“ и „Армија културе“.

Повезане вести