Стажирање будућих подофицира у јединицама Војске Србије

Среда, 2.8.2023 | Обука
Полазници 21. класе Основног курса за подофицире, који су своје усавршавање започели почетком марта ове године, налазе се на стажирању за почетне старешинске дужности у јединицама Војске Србије.

Стажирање представља завршни модул овог усавршавања, током којег су професионални војници — будући подофицири у прилици да се први пут нађу у улози командира и у пракси провере стечена знања. Претходно су се, током прва два модула, оспособљавали за извођење индивидуалне и специјалистичке обуке и за командовање одељењем у извршавању општих тактичких задатака.

Под надзором првих и главних подофицира и претпостављених командира, полазници сада стичу прва искуства у обављању основних подофицирских дужности и у пракси се упознају са задацима, обавезама и организацијом рада у одељењу, како би у потпуности могли да одговоре задацима који их очекују на првим радним местима по ступању у строј старешина Војске Србије. 

Пре упућивања на овај ниво усавршавања, професионални војници су прошли селекцију у својим јединицама и успешно завршили Лидерски курс. Они који савладају све модуле Основног курса за подофицире биће унапређени у чин водника и распоређени на одговарајуће дужности у јединицама Војске Србије.

Повезане вести