Стационарно логоровање будућих подофицира Војске Србије

Уторак, 28.9.2021 | Обука
На полигону „Пескови“ код Пожаревца у току је стационарно логоровање полазника 31. класе Лидерског курса, који се реализује у организацији Центра за обуку и усавршавање подофицира „Милунка Савић“.

Курс представља први ниво усавршавања кандидата за подофицире, а похађају га одабрани професионални војници из свих састава Војске Србије који су се доказали својим радом и резултатима на војничким дужностима.

Током стационарног логоровања, војници у теренским условима стичу неопходна практична знања и вештине за командовање групом, послугом и тимом, уз реализацију бојевих гађања из пешадијског наоружања. Претходно су на полигонима, у кабинетима и на вежбалиштима стекли знања о лидерству и командовању, општој тактици, и прошли физичку и ватрену обуку. 

Полазнике курса по завршетку логоровања очекује завршни испит и повратак у јединице Војске Србије, са правом да се већ наредне године пријаве на Основни курс за подофицире, чијим успешним завршетком стичу услове за унапређење у прве подофицирске чинове.

Повезане вести