Редовна годишња анализа стања и способности Војске Србије

Среда, 19.1.2022 | Актуелности
Реферисање о резултатима анализе стања, оперативних и функционалних способности Војске Србије за 2021. годину одржано је данас у Дому Гарде у Београду, уз присуство врховног команданта Војске Србије и председника Републике Александра Вучића.

Реферисањем је руководио начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

У оквиру годишње анализе сагледани су и оцењени стање и способности Војске Србије у претходној години, могућности јединица за извршавање додељених задатака и безбедносна ситуација у земљи и окружењу, а исказане су и потребе и предложене мере за даље унапређење оперативних и функционалних способности Војске Србије у складу са  националним и одбрамбеним интересима утврђеним стратегијама националне безбедности и одбране Републике Србије.

Закључено је да је безбедносна ситуација стабилна и да је Војска Србије у 2021. години на најбољи могући начин одговорила својој уставној улози, реализовала све постављене задатке и показала да је способна да заштити државу и грађане. Значајно су унапређене оперативне и функционалне способности, опремљеност јединица, систем обуке, морал и материјални положај припадника Војске Србије.

На реферисању је исказана  захвалност државном руководству, са врховним командатном Војске Србије и председником Републике Александром Вучићем на челу, за безрезервну подршку и допринос укупном јачању Војске Србије.

Повезане вести