Обука војника у јединицама Речне флотиле

Уторак, 17.8.2021 | Обука
У пловним јединицама Речне флотиле у току је обука војника на добровољном служењу војног рока генерације „јун 2021“ у другом периоду обучавања.

Војници укрцани на речне вишенаменске бродове оспособљавају се за дужности бродских артиљераца и сигналиста, а тежиште обуке је на реализацији практичних облика наставе у пловидби, када се кроз практичне радње по датим супозицијама проверава рад по бродском распореду на свакој борбеној станици.

Садржаји обуке за војнике-морнаре рода речних јединица у пловним јединицама су заступљени у оба периода обучавања, тако да три четвртине војног рока служе укрцани на пловним објектима и средствима речних одреда, а у њихово обучавање је укључена комплетна посада, јер је за обученост бродова кључна оспособљеност сваког појединца за реализацију индивидуалних и колективних задатака.

Војници генерације „јун 2021“ показују велико интересовање и мотивисаност током обуке, а многи од њих ће, по завршетку служења војног рока постати део професионалног састава у речним јединицама Војске Србије.

Повезане вести