Замена контингента Војске Србије у мисији УН на Кипру

Уторак, 9.11.2021 | Мултинационалне операције
Припадници одељења војне полиције из састава Војске Србије који су од априла ове године били ангажовани у мировној операцији Уједињених нација на Кипру вратили су се у Републику Србију након предаје дужности новом контингенту Војске Србије, који је у зону операције отпутовао средином прошлог месеца.

Они су претходних шест месеци, у саставу британског контингента, успешно реализовали све постављене задатке у складу са мандатом мисије и тако на најбољи начин репрезентовали обученост и високи професионализам припадника Војске Србије.

Одељење војне полиције Војске Србије у мировној операцији на Кипру извршава широк спектар задатака са припадницима Британских оружаних снага, као што су спровођење мера заштите контингента, истражних радњи по налогу Уједињених нација, безбедносних патрола, ескорта веома важних личности и сарађује са локалним полицијским снагама.

То је прва јединица Војске Србије коју је, након трогодишње паузе, Република Србија ангажовала у мисији на Кипру. Претходно је, од 2011. до 2018. године, у овој мировној операцији учествовала јединица ранга пешадијског вода. Осим одељења војне полиције, Војска Србије ангажује и штабне официре у команди мисије у Никозији.

Повезане вести