Завршен међународни тактички курс цивилно-војне сарадње

Петак, 28.4.2023 | Обука
Међународни тактички курс цивилно-војне сарадње, који је реализован у организацији Генералштаба Војске Србије, завршен је данас свечаним уручењем сертификата у бази „Југ“ код Бујановца.

Курс су похађали официри и подофицири Војске Србије и Европске команде Оружаних снага Сједињених Америчких Држава — специјалисти из области цивилно-војне сарадње, а реализован је са циљем њиховог додатног оспособљавања за обављање функционалних задатака у мировним операцијама.

Током осмодневног усавршавања у бази „Југ“ и на полигону „Боровац“, полазници су употпунили своја знања о активностима цивилних организација у зонама мировних операција и прошли практичну обуку за рад на различитим позицијама у тимовима и јединицама цивилно-војне сарадње.

Обуку је реализовао мешовити инструкторски тим Војске Србије и Оружаних снага САД, као и гостујући предавачи из Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Реализација ове заједничке обуке представља наставак успешне сарадње Војске Србије са Оружаним снагама САД у области цивилно-војне сарадње. Циљ курса је у потпуности остварен, а полазници су оспособљени за реализацију специјалистичких задатака у међународном окружењу.

Повезане вести