Обука у јединицама војне полиције

Понедељак, 23.1.2023 | Обука
У батаљонима војне полиције Копнене војске у току је обука професионалног састава за борбена дејства у противтерористичким операцијама.

Извођење ове врсте дејстава убраја се у најкомплексније активности на којима се могу ангажовати јединице војне полиције Војске Србије, па се обуци, која је изузетно сложена и захтевна, придаје посебна пажња. Циљ је да војни полицајци и јединице буду адекватно оспособљени за успешно решавање високоризичних задатака које са собом носе противтерористичка дејства.

Током вишедневне обуке на полигонима и вежбовном простору, јединице војне полиције увежбавају тактике, технике и процедуре које се примењују у блокади и уништењу терористичке групе, од добијања обавештајних података до успешног извршења задатка уз употребу живе силе, службених паса и специјалних возила.

Реализацијом ове обуке додатно се унапређују борбене могућности јединица војне полиције, које су посебно опремљене и оспособљене за извршавање широког спектра војнополицијских задатака и послова опште безбедности у Министарству одбране и Војсци Србије.

Повезане вести