Курс напредне прве помоћи

Понедељак, 3.4.2023 | Обука
У Центру за обуку логистике реализован је курс напредне прве помоћи за официре, подофицире и цивилна лица на служби у Војсци Србије који се у оквиру својих редовних дужности не баве ургентним медицинским збрињавањем.

Циљ овог четворонедељног усавршавања је унапређење постојећих знања и стицање нових вештина и способности за пружање прве помоћи и збрињавање повређених на месту несреће, уз употребу савремених санитетских средстава.

Полазници су се на курсу теоретски и практично оспособљавали за примену поступака и процедура од почетне процене, преко тријаже, извлачења повређеног у безбедну зону, прегледа пацијента по контролној листи и указивања прве помоћи, до евакуације ваздушним путем.

Завршетком овог курса, који представља трећи ниво усавршавања за пружање прве помоћи, полазници су достигли потребан ниво оспособљености за ефикасну употребу формацијских и приручних средстава приликом хитног збрињавања угрожених у различитим ситуацијама, као и за примену техника и процедура које се користе за спречавање даљег погоршања здравља повређених и оболелих.

Повезане вести