Обука за управљање теренским возилима у мировним операцијама

Среда, 18.1.2023 | Обука
У оквиру припрема за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану, део припадника Војске Србије ове недеље пролази допунску обуку за управљање теренским моторним возилима.

Обука се реализује у Батаљону за обуку саобраћајне службе Војске Србије у Краљеву, а похађају је подофицири који ће бити ангажовани на дужностима возача у елементу за подршку нашим снагама у зони операције.

У првом делу оспособљавања, реализована је теоријска и обука у вожњи на јавним путевима, да би потом уследио најзахтевнији део обуке – управљање возилом у теренским условима на полигону „Берановац“. Полигон је изграђен по стандардима Уједињених нација и на основу искустава припадника Војске Србије из мировних операција, а савлађивањем захтевних препрека војни возачи стичу неопходне вештине за управљање возилима на тешко проходном терену, што ће им бити од великог значаја приликом реализације задатака у Либану.

Обука у вожњи теренских моторних возила је обавезан део свеобухватних припрема припадника Војске Србије који се у мировним операцијама ангажују на позицијама војних посматрача, штабних официра и возача, како би били у потпуности спремни за реализацију свих задатака који их могу очекивати у зони операције.

Повезане вести