Обилазак Централне логистичке базе и Војногеографског института

Уторак, 20.2.2024 | Из јединица
Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Желимир Глишовић обишао је данас у Београду Команду Централне логистичке базе и Војногеографски институт „Генерал Стеван Бошковић“.

Током обиласка oстварио је непосредан увид у стање у овим саставима Војске Србије, организацију живота и рада и степен реализације тежишних задатака.

Овом приликом му је реферисано о стању и способностима највеће логистичке јединице у Војсци Србије, нивоу попуњености трупних и вантрупних резерви убојних, погонских, интендантских и других средстава, реализацији задатака по функцијама логистике и мерама које се предузимају како би се материјална средства складиштила, чувала и одржавала у складу с највишим стандардима у овој области. 

У Војногеографском институту, генералу Глишовићу су презентовани капацитети за израду картографских, графичких, фотографских и текстуално-нумеричких производа у дигиталној и штампаној форми, најновија достигнућа и актуелни пројекти, као и планови за имплементацију геопортала Института на интерној мрежи Војске Србије.

Повезане вести