Приказ наоружања и војне опреме Војске Србије поводом Видовдана

Петак, 28.6.2024 | Култура и традиција
У оквиру обележавања великог државног празника — Видовдана, у Крушевцу је данас организован статички приказ наоружања и опреме Војске Србије, односно средстава и система који су у процесу модернизације, развоја и испитивања.

Изложена борбена средства и војну опрему на Тргу косовских јунака и околним улицама обишли су председник Владе Милош Вучевић, министар одбране Братислав Гашић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, као и бројне високе званице, а приказ је отворен и за све заинтересоване грађане. 

Они су могли да погледају савремена оклопна средства, артиљеријска оруђа и системе, системе за противваздухопловна дејства и средства из производног програма Одбрамбене индустрије Србије. Јавности је први пут представљен нови ракетни систем за противваздухопловна дејства HQ-17AE, који је недавно уведен у наоружање Војске Србије.

Поводом обележавања Видовдана, у Крушевцу је данас одржана централна државна церемонија полагања венаца и одавања почасти косовским јунацима, као и свечана седница Владе Републике Србије.

Крај Споменика косовским јунацима тим поводом венце су положили председник Владе Милош Вучевић, министар одбране Братислав Гашић и генерал Милан Мојсиловић.

Раније данас, министар одбране и начелник Генералштаба учествовали су у литији од цркве Лазарице до Споменика косовским јунацима, коју је предводио епископ крушевачки Давид, а у литији су традиционално учествовали и припадници Војске Србије из гарнизона Крушевац.

Повезане вести