Приказ наоружања и способности дела јединица Војске Србије у Нишу

Недеља, 10.12.2023 | Из јединица
На војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу данас је одржан приказ наоружања, војне опреме и способности дела јединица Војске Србије.

Приказу су присуствовали врховни командант Војске Србије и председник Републике Александар Вучић, председник Азербејџана Илхам Алијев, министар одбране Милош Вучевић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, министри у Влади Републике Србије и делегација Азербејџана.

Председницима Вучићу и Алијеву су том приликом представљени савремено наоружање и војна опрема, са посебним освртом на производе домаће одбрамбене индустрије, и део способности специјалних снага Војске Србије.
 
Презентовани су артиљеријско-ракетни системи, беспосадне платформе у ваздухопловној и копненој компоненти, систем за управљање ватром и различита убојна средства.
  
У динамичком сегменту приказа, припадници 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде су, уз подршку хеликоптерских јединица Ратног ваздухопловства и ПВО, демонстрирали извођење хоризонталног и вертикалног маневра, дејство у урбаној средини, употребу беспосадних платоформи за снабдевање, извлачење рањеника и савлађивање тешко проходног терена, те део обуке коју пролазе припадници специјалних снага Војске Србије.

Повезане вести