Обука на оклопним борбеним возилима „лазар 3“

Понедељак, 22.8.2022 | Обука
У пешадијским батаљонима Копнене војске у току је колективна обука професионалног састава ових јединица на оклопним борбеним возилима точкашима „лазар 3“.

Обука се реализује са циљем одржавања и унапређења оспособљености старешина и војника рода пешадије за борбену употребу овог савременог оклопног возила. 

У складу са планом обучавања, посаде на полигонима практично увежбавају тактичке радње и поступке неопходне за ефикасно извршавање борбених задатака у операцијама Копнене војске и припремају се за реализацију тактичких вежби и бојевих гађања, што ће бити још једна прилика да се у пракси провере резултати интензивне обуке коју пролазе током целе године. 

Оклопно борбено возило точкаш „лазар 3“ налази се у наоружању Војске Србије од 2019. године. Опремањем Војске Србије овим средством значајно је унапређена покретљивост, ватрена моћ и заштита пешадијских јединица приликом извођења борбених дејстава, а његова поузданост и ефикасност су потврђени током експлоатације и на бројним тактичким вежбама.

Повезане вести