Састанак са епископом војним Доситејом

Среда, 27.12.2023 | Активности НГШ
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић примио је данас архијереја надлежног војним свештеницима у Војсци Србије, викарног епископа липљанског Доситеја.

Током сусрета је било речи о сарадњи Војске Србије и Српске православне цркве, резултатима рада војних свештеника и њихових помоћника, као и о доприносу који је верска служба дала за десет година од успостављања у Војсци Србије.

Генерал Мојсиловић је оценио да је ова служба у потпуности у функцији развоја, изградње и одржавања оперативних способности Војске Србије и да је дала значајан допринос јачању моралне снаге њених припадника.

Састанку је присуствовао бригадни генерал Саво Иришкић, начелник Управе за људске ресурсе (Ј-1) Генералштаба, у чијем се саставу налази Одељење за веру, као највиши орган верске службе у систему одбране.  

Верска служба је организована ради остваривања слободе вероисповести припадника Војске Србије, јачања духовних и моралних вредности и неговања војничких врлина и патриотизма. Припадници Војске Србије учествују у делатностима службе по сопственој вољи и убеђењу, уз уважавање обавеза које проистичу из војне службе.

Повезане вести