Уручена одликовања поводом Дана државности

Среда, 2.12.2020 | Актуелности
Изасланик председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је припадницима Министарства одбране и Војске Србије одликовања додељена Указом председника поводом Сретења — Дана државности Републике Србије.

Церемонији уручења одликовања присуствовао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Сребрном медаљом за заслуге одликовано је 46, а сребрном медаљом за ревносну службу 79 припадника Министарства одбране и Војске Србије.

Поштујући мере за заштиту од заразне болести ковид 19, министар Стефановић уручио је десет државних одличја, поручивши да му је изузетна част што су истакнутим појединцима додељена у знак сећања на дан који у нашој историји симболизује трајан извор надахнућа како српском народу, тако и војсци.

— Ову врсту признања нема пуно људи у животу прилику да добије. Зато је ваша обавеза већа, оно што радите биће посматрано и од стране ваших колега, ваших надређених и потчињених и то морате имате у виду у свакодневном животу. Истовремено, морате бити свесни и да сте ова признања заслужили својим изузетним радом — поручио је министар Стефановић.

Према речима министра одбране, при додели одликовања председник Вучић руководио се свим оним што је урађено у претходном периоду како би Министарство одбране и Војска Србије напредовали.

— Ова признања говоре да сте, без обзира на све околности, увек предњачили у извршењу задатака и да сте заиста понос наше земље. Немојте то никада да заборавите, а ми нећемо никада заборавити то што сте ви урадили и на какав начин се борите да наша војска буде, ја бих рекао, најбоља на свету — поручио је министар Стефановић.

Повезане вести