Војскa Србије наставља да помаже грађанима

Четвртак, 30.11.2023 | Цивилно-војна сарадња
Припадници Војске Србије су и данас на терену и заједно са надлежним службама неуморно раде како би се нормализовао живот у општинама у којима су јаке снежне падавине проузроковале застоје на путевима и проблеме у снабдевању електричном енергијом.

На задацима су ангажоване инжињеријске јединице из састава Копнене војске, хеликоптери Ратног ваздухопловства и ПВО и падобранци 63. падобранске бригаде.

У бујановачкој општини је на рашчишћавању локалних путева ангажована радна група из састава Четврте бригаде копнене војске, док на подручју општине Бабушница исте задатке реализују инжињерци Треће бригаде.

Ради стварања услова за поуздан пренос електричне енергије у општини Сјеница, инжињеријска радна група из састава Друге бригаде копнене војске уклања стабла и растиње на траси електромреже од села Гоње до Јадовника. 

У пружање помоћи су укључени и хеликоптери Ратног ваздухопловства и ПВО, којима је данас допремљен први контингент хране за стоку на Сувој планини, што је због високих снежних наноса тренутно могуће само ваздушним путем. Избачено је 65 бала сена од по 25 килограма, на три локације на овој планини. 

Војска Србије је, по наредби врховног команданта и председника Републике, благовремено ставила у приправност део снага и средстава за отклањање последица снежних падавина и међу првима је притекла у помоћ угроженом становништву. Јединице Војске Србије су у контакту са надлежним службама и остају спремне за даље ангажовање у свим деловима земље.

Повезане вести