Повратак тима Војске Србије из војне операције Европске уније

Уторак, 24.10.2023 | Мултинационалне операције
Медицински тим Војске Србије који је од априла био ангажован у војној операцији Европске уније за обуку безбедносних снага Централноафричке Републике вратио се у Србију након успешног завршетка учешћа у мисији.

Наш тим је у претходних шест месеци успешно реализовао све задатке на превентивној медицинској заштити и лечењу повређених и оболелих припадника снага у мисији и тако на најбољи начин презентовао професионализам и оспособљеност санитетске службе Војске Србије. 

На истим задацима у овој афричкој земљи ће наредних шест месеци бити ангажовани лекари и медицински техничари Војске Србије који су у зону операције упућени почетком месеца.

Војска Србије је учешће у мисији Европске уније у Централноафричкој Републици започела 2016. године. У саставу нашег контингента у овој војној операцији су штабни официр на дужности начелника санитетске службе и шесточлани медицински тим задужен за превентивну здравствену заштиту и амбулантно лечење припадника међународних мировних снага. 

Ангажовањем у мировним операцијама, како Уједињених нација тако и Европске уније, Војска Србије, осим изградњи и очувању мира у свету, активно доприноси и јачању спољнополитичке позиције наше земље.

Повезане вести