Обилазак Команде за развој Банатске бригаде

Среда, 15.5.2019 | Из јединица

Министар одбране Александар Вулин обишао је данас Команду за развој Банатске бригаде у касарни „Народни херој Светозар Марковић Тоза“у Зрењанину.

Министар Вулин истакао је, након обиласка, да Војска Србије све своје задатке испуњава у складу са законом и потребама наше земље.
 
— Један од приоритета у развоју Војске Србије јесте и припрема и опремање нашег резервног састава. Све што радимо, радимо да би наша војска била у стању да се носи са сваким ко помисли да угрози наш територијални интегритет и, уопште, наш начин живота. Припадници Банатске бригаде раде веома добар посао. Техника је исправна, људи су обучени и то је оно што сваког од нас може да чини и поносним, али и сигурним да ће наша будућност бити мирна и да ће време у коме живимо бити стабилно и сигурно — нагласио је министар одбране. 
 
Према његовим речима, сви припадници Војске Србије са поносом обављају своје задатке и знају да је њихова земља поносна на њих. 

Командант Команде за развој Банатске бригаде пуковник Никола Дејановић истакао је да је данашња посета била прилика да се министар одбране упозна са реализацијом задатака на овом делу територије те јединице. 
 
— Наш задатак је да обезбедимо све услове за успешну и брзу реализацију и извршење мобилизације, реализацију обуке са лицима из резервног састава, као и сталног састава и стварање способности за извршење задатака из све три мисије наше војске — нагласио је пуковник Дејановић. 

Током посете Команди за развој Банатске бригаде, пуковник Дејановић реферисао је министру одбране о размештају, мисијама и задацима, као и тежишним задацима те јединице, након чега је уследио обилазак касарне „Народни херој Светозар Марковић Тоза“.
 
У наставку посете, министар Вулин је обишао и војни комплекс “Силос", где је присуствовао сегментима обуке лица из резервног састава и приказу рада екипе ТРЗ "Чачак" на оправци тенкова. 
 
Данашњем обиласку присуствовали су и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић, командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић и начелник Управе за људске ресурсе Генераштаба бригадни генерал Саво Иришкић.
 
Команда за развој Банатске бригаде формирана je 2011. године. Намењена је за успостављање основе за нарастање и развијање оперативних способности ратне јединице.

Повезане вести