Кондициона гађања из борбених возила пешадије

Среда, 8.3.2023 | Обука
Припадници механизованог батаљона из састава Друге бригаде копнене војске реализовали су ове недеље на аутоматизованом стрелишту „Орешац“ кондициона гађања из наоружања оклопних јединица.

Током вишедневних активности на полигону, увежбаван је рад посада борбених возила пешадије БВП М-80А, уз извршење припремних и школских гађања. Дејствовано је по циљевима на различитим даљинама, у дневним и ноћним условима, а остварени врлодобри и одлични резултате ватре потврдили су висок ниво обучености припадника јединице за реализацију додељених задатака.

Кондициона гађања у оклопним и механизованим јединицама Војске Србије представљају припрему за бојева гађања и учешће на тактичким вежбама, а њихова успешна реализација доприноси очувању и унапређењу оспособљености и укупне борбене готовости јединице.

Борбено возило пешадије БВП М-80А је основно борбено средство механизованих батаљона у бригадама копнене војске. Омогућава брзо увођење пешадијских јединица у борбу и адекватну ватрену подршку, чиме значајно доприноси заштити ових снага и успеху у извођењу операција.

Повезане вести