Обука војника у другом периоду служења војног рока

Среда, 14.9.2022 | Обука
У касарни „Растко Немањић“ у Панчеву реализује се колективна обука војника генерације „јун 2022“ који други период војног рока служе у 72. бригади за специјалне операције.

На обуци су војници који су посебно селектовани и распоређени у ову елитну јединицу Војске Србије, након успешног завршетка индивидуалног оспособљавања у центрима Команде за обуку. Они се обучавају за реализацију колективних задатака у подршци јединица које се ангажују за извођење специјалних операција, диверзантских, противдиверзантских, противпобуњеничких и противтерористичких дејстава. 

У складу са програмом обуке, војници пролазе садржаје из тактике јединица за специјална дејства, унапређују своје физичке способности и реализују гађања из различитих типова наоружања на употреби у бригади, а ангажовани су и на реализацији свакодневних задатака.

Војници током обуке показују изузетну мотивисаност и залагање, као и жељу да ступе у професионални састав јединице. Већина њих се, након одслужења војног рока, пријављује за селективну обуку, чијим успешним завршетком стичу услов да започну каријеру као професионални војници у 72. бригади за специјалне операције.

Повезане вести