Нови тим Војске Србије у мисији ЕУ у Централноафричкој Републици

Понедељак, 24.4.2023 | Мултинационалне операције
У главном граду Централноафричке Републике — Бангију претходне недеље је реализована редовна замена контингента Војске Србије ангажованог у мисији Европске уније за обуку безбедносних снага ове афричке земље.

Наш контингент у овој мировној операцији чине штабни официр на дужности начелника санитетске службе у мисији и медицински тим који је задужен за санитетску подршку обуке и примарну здравствену заштиту међународних снага.

Лекари и медицински техничари Војске Србије који су примили дужност ће наредних шест месеци, као и претходни контингент, задатке извршавати у сложеном безбедносном окружењу. Њихови претходници су успешно реализовали све задатке на превентивној медицинској заштити и лечењу повређених и оболелих, и тако на најбољи начин презентовали професионализам и обученост припадника санитетске службе Војске Србије.

Војска Србије је учешће у мисији Европске уније у Централноафричкој Републици започела 2016. године, а ангажовањем у војним операцијама ЕУ, које се реализују у оквиру заједничке безбедносне и одбрамбене политике, припадници Војске Србије осим очувању мира у свету, доприносе и јачању спољнополитичке позиције наше земље.

Повезане вести