Дан 72. бригаде за специјалне операције

Субота, 27.1.2024 | Култура и традиција
У касарни „Растко Немањић“ у Панчеву данас је одржана војна свечаност поводом Дана 72. бригаде за специјалне операције, који се обележава 27. јануара у спомен на први успешно извршен борбени задатак.

Пред свечаним стројем припадника јединице, прочитане су честитке поводом празника, сумирани су резултати рада у претходном периоду и уручена признања најбољим појединцима, након чега су положени венци у спомен-соби бригаде.

У осврту на постигнуте резултате у години за нама — коју је обележило даље јачање способности јединице, пре свега кроз реализацију Пројекта 5000 и наставак опремања савременим наоружањем и војном опремом — истакнуто је да су припадници 72. бригаде успешно реализовали све додељене задатке, показавши притом врхунску обученост, висок морал и професионализам. 

Свечаности су присуствовали начелници управа Генералштаба Војске Србије, ранији команданти бригаде, представници јединица Министарства одбране и Војске Србије, Српске православне цркве, органа локалне самоуправе, Министарства унутрашњих послова, те удружења ветерана и институција са којима јединица сарађује.

У 72. бригади за специјалне операције данас је обележена и крсна слава јединице, Свети Сава, први архиепископ српски – Савиндан.

Повезане вести