Обилазак снага Војске Србије на вежби „Маневри 2022“

Уторак, 1.11.2022 | Актуелности

Министар Вучевић: Војска Србије је спремна и обучена да изврши сваку наредбу врховног команданта


Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем обишао је данас припаднике Војске Србије који се налазе у гарнизону Рашка у оквиру вежбе „Маневри 2022“.

Министар Вучевић је, након састанка са најодговорнијим старешинама наше војске и обиласка јединица у касарни „Стефан Немања“, поручио да је Војска Србије спремна, способна и обучена да изврши сваки задатак и сваку наредбу председника Републике и врховног команданта и државног руководства.

— Заједно са начелником Генералштаба генералом Мојсиловићем и најодговорнијим старешинама из Копнене војске и Ратног ваздухопловства и ПВО и Министарства унутрашњих послова, уверили смо се да је стање у јединицама Војске Србије на високом нивоу, да су припремљене, обучене, опремљене, да је морал на највишем нивоу и да је Војска Србије као гарант безбедности и очувања суверенитета и независности Републике Србије спремна, способна и обучена да изврши сваки задатак и сваку наредбу председника Републике и врховног команданта и државног руководства. Са поносом могу да кажем да је Војска Србије увек тамо где је најодговорније и најпотребније, увек уз свој народ чувајући своју државу — изјавио је министар Вучевић.

Министар Вучевић је током обиласка искористио прилику и да разговара са старешинама и војницима који су га известили о стању у њиховим јединицама и досадашњим активностима на припреми и реализацији вежбе.

Повезане вести