Обилазак Гарде Војске Србије

Петак, 16.10.2020 | Из јединица
Министар одбране Александар Вулин обишао је данас у касарни „Дедиње“ припаднике Гарде Војске Србије који се ангажују за давање војних почасти и обезбеђење објеката од виталног значаја за систем одбране. 

Током данашњег обиласка, министру одбране приказани су аутомобили и мотоцикли из возног парка те јединице, а министар је обишао и тактичко-техничких збор наоружања и опреме Гарде Војске Србије.

— Припадници наше Гарде су оно што наши гости прво виде. Припадници Гарде својим понашањем, својим изгледом, својом обуком показују колико је Војска обучена и колико је опремљена. Када дођу гости из иностранства, ми са поносом покажемо ове момке и девојке, али они нису само почасна јединица, за разлику од многих других војски, они су јединица која уме да се бори, јединица која има богату ратну прошлост и јединица која се непрекидно припрема да чува своју земљу — изјавио је министар Вулин.

Према речима министра одбране, уложено је у бољу опрему гардиста наше војске, средства која користе, а са тим улагањима ће се наставити и убудуће.

— Нису они само најлепши и највиши, они су и борци и припадници Војске која увек може и хоће да брани своју земљу и свој народ — поручио је министар Вулин.

Повезане вести