Обука припадника 72. бригаде за специјалне операције

Петак, 24.6.2022 | Обука
Припадници 72. бригаде за специјалне операције ове недеље реализују обуку у теренским условима током које на више локација увежбавају специјалнe акцијe и операцијe од посебног значаја.

Реч је о редовном оспособљавању које се у овој бригади спроводи ради очувања високог нивоа борбене готовости и како би војници и старешине били обучени за реализацију задатака у свим рељефним и микроклиматским условима у којима, у складу са наменом јединице, могу бити ангажовани.
 
На једној од локација извођења вежбовних активности, припаднике 72. бригаде за специјалне операције данас је обишао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић. Он је присуствовао обуци за савлађивање вертикалних препрека верањем и за реализацију задатака под водом на различитим дубинама, као и извођењу борбених дејстава са и из воде, уз употребу специјалног наоружања и војне опреме.
 
Генерал Мојсиловић се овом приликом уверио у одличну оспособљеност и припремљеност професионалног састава јединице за реализацију специфичних задатака на планинском терену и у захвату река и језера и похвалио показано залагање, вољу и упорност на обуци.  
 
Реализацијом захтевне обуке, која се у 72. бригади за специјалне операције изводи током целе године у свим временским и земљишним условима, обезбеђује се врхунска оспособљеност, физичка припремљеност и ментална снага војника и старешина, као и висок ниво борбене готовости ове елитне јединице Војске Србије.

Повезане вести