Свечано полагање војничке заклетве

Петак, 17.6.2022 | Из јединица
У касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву данас је одржана војна свечаност поводом полагања заклетве војника на служењу војног рока генерације „јун 2022“ и полазника Курса за подофицире Ратног ваздухопловства и ПВО.

Војници и будући подофицири су се, изговарајући текст заклетве пред заставом Републике Србије, данас свечано обавезали да ће чувати и бранити независност, сувереност и територијалну целовитост Републике Србије.

Свечаности су присуствовали министар одбране др Небојша Стефановић, командант Команде за обуку генерал-мајор Жељко Петровић, представници организационих јединица Министарства одбране и Војске Србије, органа локалне самоуправе и верских заједница, те родбина и пријатељи младића и девојака који су положили заклетву. 

Војнике сада очекује индивидуална и колективна обука и активно укључивање у живот и рад јединица Војске Србије, док ће полазници Курса за подофицире Ратног ваздухопловства и ПВО, по завршетку шестомесечног усавршавања, бити промовисани у чин водника и стати у строј професионалних припадника Војске Србије.

Повезане вести