Светосавски турнир у борилачким вештинама

Понедељак, 24.1.2022 | Обука
У организацији 72. бригаде за специјалне операције данас је у касарни „Растко Немањић“ у Панчеву одржан Светосавски турнир у борилачким вештинама.

Турнир у борењу организује се од 2019. године, уз учешће припадника специјалних јединица Војске Србије, кадета Војне академије и спортиста из савеза борилачких спортова Србије. Ове године, због актуелне епидемиолошке ситуације, на турниру су учествовали само припадници 72. бригаде за специјалне операције.

Такмичари су приказали своје вештине у боксу и кик-боксу, а највише успеха, међу пет такмичарских тимова, имала је екипа Батаљона за специјалне операције „Соколови“.

Oбука у борењу представља део свакодневног оспособљавања припадника 72. бригаде за специјалне операције којим се развија самопоуздање и упорност и, што је најважније, способност за адекватно и благовремено реаговање у ситуацијама у којима се могу наћи током реализације наменских задатака. То је један од предуслова за квалитетно извршавање задатака специјалних јединица првенствено у дубини распореда непријатеља.

Повезане вести