Обука на бродовима Речне флотиле

Петак, 2.2.2024 | Обука
У јединицама Речне флотиле у току је додатно оспособљавање професионалних војника који су дужности на бродовима Војске Србије примили у претходном периоду.

Обука се реализује на Дунаву код Новог Сада и Београда, а циљ је да сви чланови посаде осим за основну, буду оспособљени и за ефикасно обављање других дужности у оквиру бродских борбених станица.

Војници се, у складу са својим специјалностима, оспособљавају за руковање бродским навигацијско-информационим системима, комуникацију у здруженом пловљењу, борбену употребу бродског артиљеријског наоружања, те за опслуживање и одржавање уређаја и механизама у погонском одељењу.

У овој фази, обука се изводи како на сидришту тако и у пловидби, да би се, потом, кроз реализацију тактичке вежбе и гађања, заокружио целокупан процес оспособљавања за нове дужности.

Додатним оспособљавањем професионалних војника, које се у Речној флотили редовно спроводи, унапређује се отпорност, жилавост и укупна борбена готовост овог састава за извршавање задатака у операцијама Војске Србије у захвату пловних путева.

Повезане вести