Почео 15. Лидерски курс

Понедељак, 9.6.2014 | Обука

Петнаестим по реду Лидерским курсом, са 60 полазника-професионалних војника из свих јединица Војске Србије, Центар за обуку и усавршавање подофицира наставља са усавршавањем будућих кандидата за подофицире.

Петнаестим по реду Лидерским курсом, са 60 полазника-професионалних војника из свих јединица Војске Србије, Центар за обуку и усавршавање подофицира наставља са  усавршавањем будућих кандидата за подофицире.

Свечаном почетку курса присуствовали су начелник штаба Команде за обуку бригадни генерал Станко Васиљевић, главни подофицир Генералштаба Војске Србије заставник прве класе Зоран Лаштро и главни подофицир Команде за обуку заставник Дејан Агочевић.

Бригадни генерал Станко Васиљевић поздрављајући полазнике нагласио је да је ово права професионална шанса да се у ближој будућности промени ток професионалне каријере, прва права и велика шанса да се постане подофицир Војске Србије и будућност учини сигурнијом и извеснијом. Генерал Васиљевић се осврнуо и на своју војничку каријеру која је такође почела уписом и завршетком средње војне школе и истакао да  се само упорним радом и свакодневним учењем могу пратити свакодневне промене у војсци. —Само они који успеју да буду самодисциплиновани и успеју да се носе са свим тим променама ће успети у војничкој каријери — рекао је генерал Васиљевић.

Лидерски курс у трајању од пет недеља, представља први ниво усавршавања професионалних војника-кандидата за подофицире.

Повезане вести