Обилазак обуке и гађања из оклопно-извиђачких аутомобила БРДМ-2МС

Четвртак, 12.12.2019 | Из јединица
Сви припадници Војске Србије непрекидно се обучавају и свакога дана раде на побољшавању својих способности и вештина, рекао је министар одбране Александар Вулин који је данас у пратњи заменика начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајора Петра Цветковића био у прилици да се увери у ватрену моћ нових оклопно-извиђачких аутомобила БРДМ-2МС, на којима припадници извиђачких чета бригада Копнене војске реализују трећу фазу обуке у рејону Војног комплекса "Пасуљанске ливаде".

– Борбено оклопно возило пешадије, које смо добили на основу војно-техничког споразума постигнутог између председника Путина и председника Вучића, показује да је врхунског квалитета и сви наши припадници умеју да га користе и спремни су да изврше свако наређење – поручио је министар Вулин, нагласивши да свако улагање у Војску Србије јача Војску Србије и да снажна и обучена војска значе снажну Србију, сигурнији и дуготрајнији мир.

– Сви припадници Војске Србије максимално су мотивисани да дају све од себе да врате свом друштву и својој земљи све оно што су уложили у њих и све оно што се улаже у Војску Србије. Имали смо ове године и два повећања плате, повећавање дневница, имали смо значајан рад на повећавању стандарда свих припадника Војске Србије, а то су увек враћа добрим – истакао је министар Вулин.

Према речима заменика команданта Оклопно-извиђачког батаљона Копнене војске мајора Милоша Милошевића, након завршетка теоријске и практичне обуке, на Пасуљанским ливадама реализују се припремна и школска гађања на новим средствима БРДМ-2МС, која су значајно унапређена у односу на стара.

– Изузетно смо задовољни резултатима које су наши припадници постигли. Разлике које су на овом средству, у односу на старо, омогућавају да оцене у гађању иду за једну, до две оцене више, а модернизација се пре свега односи на нове нишанске, осматрачке справе, на нове моторе и системе за вешање – рекао је мајор Милошевић.

Нишанџија на возилу БРДМ-2МС млађи водник Миљан Тимотијевић подсећа да је обуци у гађању новим средствима претходила и вежба осматрања у дневним и ноћним условима.

– Што се тиче новог возила БРДМ-2МС, возило је јако поуздано. Много је лакше за осматрање и нишањење дању и ноћу, самим тим зато што имамо више нишанских справа. Много је лакше заузети елементе за гађање, односно измерити даљину до циља, заузети коректуре, а и прецизност хватања циља је много боља – истакао је млађи водник Тимотијевић.

Повезане вести