Генерал Нинковић са војним представницима Румуније

Понедељак, 6.8.2018 | Међународна сарадња

Новоименовани изасланик одбране Румуније у Београду пуковник Ловин Шербан представљен је данас у Министарству одбране и Генералштабу Војске Србије.

Начелник Управе за логистику Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Жељко Нинковић примио је данас у Београду одлазећег и новоименованог изасланика одбране Румуније у нашој земљи пуковнике Леонтина Илијеа и Ловина Шербана.

У разговору са пуковницима румунске војске генерал Нинковић је изразио задовољство досадашњом сарадњом војски Србије и Румуније, пре свега на заједничким вежбама, а било је речи и о могућностима за успостављање војнотехничке сарадње.

Генерал Нинковић је изразио уверење да ће пуковник Шербан наставити стопама свог претходника, који је као доајен војнодипломатског кора у нашој земљи дао значајан допринос успостављању квалитетније сарадње Министарства одбране са свим изасланицима одбране акредитованим у Србији.

Пуковник Ловин Шербан је данас представљен и у Војнообавештајној агенцији и Управи за међународну војну сарадњу Министарства одбране.

Повезане вести