Редовна обука тенковских јединица Војске Србије

Петак, 27.1.2023 | Обука
Припадници батаљона Копнене војске наоружаног тенковима Т-72МС ове недеље су реализовали садржаје колективне обуке и тактичка увежбавања на полигонима у касарни и вежбовном простору у околини Ниша.

Обука у овој јединици се реализује у циклусима током целе године са циљем одржавања и унапређења оспособљености професионалног састава за борбену употребу тенкова и извођење оклопних и противоклопних дејстава у операцијама Копнене војске.

У овој фази оспособљавања, тенковске посаде усавршавају тактичке поступке у извођењу борбених дејстава у одбрани и нападу, и пролазе практичну обуку за сигурну вожњу тенка на различитим теренима и за ефикасну употребу тенковског наоружања. Њих у наредном периоду очекују тактичке вежбе и бојева гађања на којима ће у теренским условима демонстрирати тактичку и ватрену обученост за реализацију наменских задатака.

У процес обучавања су активно укључени и војници на служењу војног рока рода оклопних јединица, који су у јединицу распоређени након успешно завршеног оспособљавања за реализацију индивидуалних војничких задатака у центрима Команде за обуку.

Континуираном реализацијом широког спектра вежбовних активности и практичне обуке обезбеђује се висок ниво борбене готовости оклопних јединица Војске Србије које, захваљујући великој покретљивости и снажној ватреној моћи, представљају основну маневарску снагу Копнене војске и Војске Србије за извођење операција.

Повезане вести