Сахрањен мајор Роберт Калоци

Петак, 13.4.2018 | Актуелности

Мајор Роберт Калоци, трагично настрадали пилот у удесу авиона „супергалеб“ Г-4, сахрањен је данас на Великом католичком гробљу у Сомбору уз највише војне почасти.

Мајор Роберт Калоци, трагично настрадали пилот у удесу авиона „супергалеб“ Г-4, сахрањен је данас на Великом католичком гробљу у Сомбору уз највише војне почасти. Раније данас одржана је и комеморација мајору Калоцију.
 
Опраштајући се од колеге пилота, на комеморативном скупу у Народном позоришту у Сомбору, командант Центра за летна испитивања Техничког опитног центра потпуковник Зоран Лунић рекао је да је мајор Роберт Калоци био “велики човек”.
 
- Одлетео је у строј вечне небеске ескадриле ваздухопловаца, овенчане славом и чашћу професије да вечно живи, поручио је потпуковник Лунић.
 
У име класе мајора Калоција, говорио је његов класић и пријатељ Владимир Николић.
 
- Пријатељу, класо, нећу ти се обраћати с оним шаблонским речима о земљи. Твој избор и твоја срећа су били и остали небо. Нека ти је плаво небо пријатељу, рекао је Николић.
 
Присутнима на комеморативном скупу приказан је и кратак филм о мајору Калоцију.
 
Осим чланова породице, пријатеља и колега настрадалог пилота, сахрани и комеморацији су присуствовали и изасланик председника Републике Србије и врховног команданта Милорад Вељовић, министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајор Ранко Живак и припадници Министарства одбране и Војске Србије.
 
Мајор Роберт Калоци обављао је дужност опитног пилота у Центру за летна испитивања Техничког опитног центра. Био је ожењен и отац једног детета.

Сања Килибарда

Повезане вести