Састанци у Пентагону са високим званичницима САД

Уторак, 7.2.2023 | Међународна сарадња
У оквиру званичне посете Сједињеним Америчким Државама, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић је имао више билатералних сусрета са високим званичницима Министарства одбране САД у Вашингтону. 

Генерал Мојсиловић је у Пентагону имао одвојене састанке са начелником Здруженог генералштаба Оружаних снага САД генералом Марком Милијем и другим званичницима Министарства одбране САД.

На састанцима је разговарано о актуелној безбедносној ситуацији у свету и изазовима у региону, као и о билатералној војној сарадњи Србије и САД. Разговори су били отворени, садржајни, професионални и усмерени ка будућности. Састанцима је присуствовао и амбасадор Републике Србије у Вашингтону Марко Ђурић.

У наставку посете Вашингтону, начелник Генералштаба Војске Србије ће се састати са шефом Бироа Националне Гарде САД генералом Данијелом Хокансоном, са којим ће разговарати о билатералној војној сарадњи у областима од обостраног интереса, са тежиштем на сарадњи Војске Србије и Националне гарде Охаја.

Повезане вести