Обилазак дела снага за контролу и заштиту ваздушног простора

Недеља, 7.1.2024 | Из јединица
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас, у гарнизону Крагујевац, припаднике ракетне батерије која је у сталном борбеном дежурству за контролу и заштиту суверенитета ваздушног простора Републике Србије.

У пратњи команданта 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства у чијем је саставу ова јединица, сагледао је реализацију тежишних задатака и стање у ракетној батерији, и присуствовао приказу рада борбених смена приликом превођења снага у виши степен приправности.

Генерал Мојсиловић се том приликом уверио да је дежурна јединица спремна и технички оспособљена и да су њени припадници високо обучени и мотивисани за реализацију важног задатка, који траје 365 дана у години, 24 часа дневно.

У разговору са припадницима јединице, начелник Генералштаба им је одао признање на посвећеном и професионалном односу према свим додељеним задацима и свим припадницима Војске Србије православне вероисповести честитао божићне празнике, уз жељу да их прати добро здравље, лична, породична и војничка срећа.

Данашњем обиласку присуствовали су командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, начелници Управе за логистику (Ј-4) и Управе за људске ресурсе (Ј-1) Генералштаба генерал-мајор Срђан Петковић и бригадни генерал Саво Иришкић, као и начелник Кабинета начелника Генералштаба пуковник Слађан Христов.

Повезане вести