Свечани почетак обуке војника на служењу војног рока

Среда, 8.9.2021 | Обука
Обука војника на добровољном служењу војног рока који су у редове Војске Србије ступили почетком овог месеца свечано је почела данас у центрима за обуку у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу.

Војници су претходно прошли период прилагођавања, упознали се са основним правилима живота и рада у Војсци Србије, задужили лично наоружање и припремили се за почетак интензивне обуке.

Наредних пет недеља, млади војници ће проћи основну обуку за руковање личним наоружањем и извођење основних тактичких радњи и поступака у борби, савладаће садржаје из стројеве обуке и Правила службе и значајно ће унапредити своје физичке способности.

По завршетку основне обуке војници ће бити распоређени у центре за специјалистичку обуку, где ће се оспособљавати за специјалности у оквиру родова и служби, а затим ће, до завршетка војног рока, у јединицама Војске Србије савладати садржаје колективне обуке и бити активно укључени у реализацију свакодневних задатака.

По завршетку војног рока, искуства са претходним генерацијама показују, многи војници ће ступити у професионалну војну службу, што је резултат унапређења стандарда и услова за живот и рад у јединицама Војске Србије у претходном периоду.

Повезане вести