Специјалистичка обука војника родова пешадије и инжињерије

Понедељак, 12.2.2024 | Обука
Војници на добровољном служењу војног рока генерације „децембар 2023“ који се обучавају за специјалности родова пешадије и инжињерије протекле недеље су реализовали практичну обуку на полигону „Пескови“ код Пожаревца.

Tоком вишедневних активности на полигону, војници су унапредили знања и вештине стечене у Центру за обуку копнене војске, у којем служе овај период војног рока, истовремено се адаптирајући на реализацију задатака и организацију живота и рада у теренским условима.

У складу са својим специјалностима, војници рода пешадије су извршили сва припремна гађања из наоружања рода и оспособљавали се за самостално решавање тактичких задатака, уз правилно кретање на бојишту,  док су инжињерци реализовали вежбе са минско-експлозивним средствима, како би се обучили за руковање штапинским и електричним средствима за активирање експлозивног пуњења, те за постављање и уклањање мина.

По повратку са терена следи завршни део специјалистичке обуке и провера обучености ове генерације војника за извршавање индивидуалних задатака, а затим и премештај у јединице Војске Србије на тромесечну обуку за реализацију колективних задатака. 

Повезане вести