Обука кадета и ученика за управљање моторним возилима

Среда, 29.6.2022 | Обука
У Батаљону за обуку саобраћајне службе Војске Србије у току је обука кадета Војне академије и ученика Средње стручне војне школе „1300 каплара“ за безбедно управљање моторним возилима „Ц“ категорије.

Обука се реализује на полигону „Берановац“ код Краљева, а изводе је сертификовани инструктори из ове јединице Центра за обуку логистике, у складу с планом школовања будућих старешина Војске Србије.

Током обуке, кадети и ученици стичу знања о правилима и безбедности у саобраћају, експлоатацији и одржавању возила и њихових подсистема, и пролазе обуку у управљању возилом на војном полигону и јавним путевима. По успешном завршетку обуке и полагању теоретског и практичног испита они стичу возачку дозволу у складу са Законом о безбедности саобраћаја Републике Србије.

Обука у управљању моторним возилима је обавезан део школовања кадета Војне академије и ученика Средње стручне војне школе, од којих се као будућих старешина Војске Србије очекује да овладају бројним знањима и  вештинама које не морају бити искључиво војничког карактера.

Повезане вести