Начелник Генералштаба у посети манастиру Жича

Недеља, 7.1.2024 | Активности НГШ
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, са делегацијом Војске Србије, боравио је јутрос на Божић у манастиру Жича код Краљева.

Генерал Мојсиловић је присуствовао божићној литургији, а потом разговарао са игуманијом манастира високопреподобном мати Јеленом и монахињама.

Изражавајући захвалност на указаном гостопримству, начелник Генералштаба је истакао да је почаствован приликом да најрадоснији хришћански празник — Божић прослави у древном манастиру, у којем је устоличен први архипископ српски Сава и круном овенчани бројни српски краљеви. Он је сестринству манастира пожелео добро здравље и нагласио да њихова пожртвована служба и духовни подвизи, надахњују да и даље храбро и посвећено служимо својој отаџбини Србији.

У пратњи начелника Генералштаба Војске Србије били су командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, начелници Управе за логистику (Ј-4) и Управе за људске ресурсе (Ј-1) Генералштаба генерал-мајор Срђан Петковић и бригадни генерал Саво Иришкић, као и начелник Кабинета начелника Генералштаба пуковник Слађан Христов.

Повезане вести