Ангажовање Војске Србије на реконструкцији путева

Понедељак, 12.9.2022 | Обука
Припадници Војске Србије су од краја прошлог месеца ангажовани на санацији и реконструкцији локалних путева у атару села Дубница у околини Врања.

Радове изводи инжињеријска радна група из састава Четврте бригаде копнене војске, уз употребу савремене механизације којом је јединица опремљена претходних година.

У складу са планираном динамиком, проширују се локални путеви, санирају оштећења и уклањају стабла и растиње на критичним деоницама како би се мештанима обезбедило несметано коришћење путних комуникација и прилаз средњовековним црквама које се налазе у овом крају.

Извођење радова на реконструкцији путева за инжињеријске јединице путне специјалности представља вид обуке у реалним условима, којом се додатно унапређује оспособљеност за ангажовање у операцијама и реализацију наменских задатака.

Припадници Војске Србије су често ангажовани на изградњи и уређењу путева, пре свега у Копненој зони безбедности, а осим пружања помоћи локалном становништву на тај се начин стварају и услови за несметан маневар и кретање јединица Војске Србије и других снага безбедности у овом делу земље.

Повезане вести