Обука припадника Војске Србије на тренажерима и симулатору бојишта

Уторак, 25.1.2022 | Обука
У бази „Југ“ код Бујановца у току је интензивна обука припадника Војске Србије за реализацију задатака на обезбеђењу административне линије са Косовом и Метохијом и контроли Копнене зоне безбедности.

Обука се реализује на симулатору бојишта, медицинском симулатору и савременим тренажерима за гађање из пешадијског наоружања којима је опремљен Центар за обуку јединица за мултинационалне операције. На овај начин се, уз минималан утрошак материјалних средстава, обезбеђује висока обученост војника и старешина за реализацију ватрених и тактичких задатака у реалном окружењу. 

Обучавање на тренажерима и симулаторима представља део свеобухватних припрема и обуке припадника Војске Србије за ангажовање у Копненој зони безбедности, пре свега на спречавању илегалних прелазака, деловања екстремистичких група и организованог криминала.

Сталном обуком припадника Војске Србије одржава се и унапређује борбена готовост за ефикасну реализацију задатака дуж административне линије са Косовом и Метохијом, у сарадњи са другим органима безбедности Републике Србије и Кфором, како би се осигурало мирно и безбедно окружење за све грађане у овом делу Србије.

Повезане вести