Падобранска обука војника на служењу војног рока

Понедељак, 20.5.2024 | Обука
Војници генерације „децембар 2023“ који други део војног рока служе у 63. падобранској бригади успешно су завршили основну падобранску обуку у овој јединици Војске Србије.

Они су претходне недеље извели падобранске скокове ради упознавања маневарских способности падобрана, скокове са отварањем резервног падобрана, са личним наоружањем, као и скокове са додатним теретом.

Како би дошли до овог дела обучавања, војници су претходно морали да прођу индивидуално оспособљавање у центрима Команде за обуку, да би потом на добровољној основи приступили 63. падобранској бригади, где су успешно савладали садржаје из тактике специјалних дејстава, ватрену обуку и земаљски део падобранске обуке.

За то време су стекли основна војничка знања, научили да рукују савременим наоружањем и опремом на употреби у овој елитној јединици Војске Србије, унапредили психофизичку кондицију и савладали технике извршења падобранског скока и процедуре у принудним ситуацијама.

Успешним завршетком падобранске обуке војници су стекли звање „падобранац“, а најбољимa међу њима се пружа могућност да постану професионални припадници специјалних јединица Војске Србије, за шта су сви из ове генерације већ исказали интересовање.

Повезане вести