Тим „Кобри“ на такмичењу специјалних јединица у Дубаију

Уторак, 11.2.2020 | Међународна сарадња
Припадници Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“ учествују на такмичењу специјалних јединица које се од 9. до 13. фебруара одржава у Уједињеним Арапским Емиратима.

На петодневном такмичењу у Дубију надмеће се 46 тимова специјалних јединица полиције и војне полиције из 26 земаља широм света, међу којима су осим „кобри“ и припадници Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова Србије.

У пет такмичарских дисциплина, екипе се надмећу у решавању тактичких задатака по различитим сценаријима, уз употребу наоружања и тактичке опреме. Програмом је, између осталог, обухваћено спасавање талаца, гађање из различитог наоружања и савладавање препрека, којом приликом припадници елитних војних и полицијских јединица демонстритају тактичке вештине, ментални фокус и физичку издржљивост.

Такмичење се одржава у организацији полиције Дубаија, под покровитељством заменика премијера и министра унутрашњих послова Уједињених Арапских Емирата шеика Саифа бин Заједа, а циљ је промоција сарадње, разумевања и најбоље праксе у раду специјалних јединица.

Повезане вести