Обележен Дан Ратног ваздухопловства и ПВО

Петак, 24.12.2021 | Култура и традиција
Војним свечаностима у команди и јединицама Ратног ваздухопловства и ПВО, данас је обележен 24. децембар — Дан  вида РВ и ПВО, у спомен на дан када је 1912. године донето решење о формирању Ваздухопловне команде у Нишу.

Пред свечаним стројем јединица, сумирани су резултати рада у претходном периоду и уручене награде и признања најбољим појединцима и јединицама.

Поводом празника одржан је свечани скуп у Дому ваздухопловства у Земуну, коме су присуствовали министар одбране др Небојша Стефановић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, представници локалне самоуправе, верских заједница и бројни гости.

Обележавање празника била је прилика да се још једном истакне висок ниво оспособљености припадника Ратног ваздухопловства и ПВО, који је потврђен на бројним вежбама и бојевим гађањима у земљи и иностранству, као и импресивни резултати у опремању савременим борбеним системима, чиме су значајно унапређене способности овог вида Војске Србије за контролу и заштиту ваздушног простора.

Повезане вести