Плакете за најбоље на првом међународном такмичењу војних возача

Петак, 18.5.2018 | Међународна сарадња

Свечаном церемонијом и доделом признања за најбоље учеснике данас је, у краљевачкој касарни „Рибница“, завршено прво међународно такмичење војних возача.

У краљевачкој касарни „Рибница“ данас је одржана церемонија свечаног затварања првог међународног такмичења војних возача, којој су присуствовали начелник Управе за логистику Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Жељко Нинковић, заменик комаданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић, руководство такмичења, судијски апарат, такмичари и гости.
 
У екипном пласману, на победничко постоље попели су се представници Војске Србије, друго место је припало представницима Оружаних снага Руске Федерације, а треће место у екипном такмичењу је заузела Аустрија.
 
Најбољим екипама победничке пехаре уручио је генерал Нинковић, а уз честитке победницима такмичења у појединачном и екипном пласману, генерал Нинковић је захвалио на учешћу екипама Аустрије, Босне и Херцеговине, Мађарске и Руске Федерације.
 
- Хвала вам на похвалама и предлозима како да унапредимо ово такмичење, јер нам је циљ да убудуће буде још боље. Надамо се, такође, да ћете вашим колегама, који ове године нису учествовали на такмичењу, пренети искуства која сте овде стекли. Овом приликом бих најавио да нас наредне године очекује друго Међународно такмичење војних возача – нагласио је генерал Нинковић изражавајући захвалност припадницима Војске Србије који су допринели да овогодишње такмичење буде успешно реализовано.
 
За најбољег возача такмичења на аутодрому „Берановац“ проглашен је десетар Слободан Милашиновић, друго место је освојио, такође, припадник Војске Србије десетар Боривоје Пешаковић, док је треће место у појединачној конкуренцији заузео Евдокимов Максим Викторович из екипе Оружаних снага Руске Федерације. Најбољим возачима плакете је, на данашњој церемонији, уручио генерал Радивојевић.
 
Организатор овогодишњег такмичења били су Команда за обуку и Управа за логистику Генералштаба Војске Србије, а своје возачке вештине одмерило је девет екипа и 18 такмичара из Србије, Русије, Босне и Херцеговине, Аустрије и Мађарске.

Повезане вести