Оспособљавање за дресере службених паса

Уторак, 16.8.2022 | Обука
У Центру за обуку паса Војске Србије у Нишу у току је завршна фаза шестомесечног оспособљавања за дресере службених паса.

На обуци у касарни „Књаз Михаило“ су одабрани подофицири и професионални војници који су показали максималну посвећеност и афинитете за рад са службеним псима. Они ће по успешном завршетку оспособљавања бити ангажовани као извођачи обуке на курсевима за водиче службених паса и дресуру и редресуру паса. 

Под непосредним руководством искусних дресера-инструктора, полазници на курсу савладавају програм који обухвата методику обуке водича и вештине дресуре паса и увежбавају своје показне псе, које ће у даљем раду користити на задацима извођења курсева и презентације обуке у Центру за обуку паса.

Успешном реализацијом овог курса, Војска Србије добиће нову генерацију инструктора специфичне обуке са службеним псима, који су незамењиви приликом реализације бројних задатака противдиверзионе заштите штићених лица, објеката и покретних средстава, и проналажења мина, неексплодираних убојних средстава и психоактивних супстанци.

Повезане вести